Қазақстандағы денсаулық сақтау саласын цифрландырудағы мемлекеттің рөлі және бағыттары - Зейнуллина, Ж.М.; Омарова, А.Т.; Ержанова, С.К. (Академик Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2024)
Мақалада Қазақстан Республикасының денсаулық сақтау саласындағы мемлекеттік басқаруды цифрлық трансформациялау үрдісі қарастырылады. Цифрландырудың жетістігін анықтайтын негізгі факторлар, цифрлық технологияларды енгізу құралдары, сондай-ақ одан әрі даму перспективалары талданады. Цифрлық қайта құрулардың тұрақтылығы мен тиімділігін қамтамасыз етудегі мемлекеттің рөліне ерекше назар аударылады. Цифрлық трансформацияны жүзеге асыруға байланысты жетістіктер де, сын-қатерлер де қарастырылады.
Keywords: цифрландыру; цифрлық трансформация; жасанды интеллект; денсаулық сақтау; электрондық медициналық карталар