Математика сабақтарында жобалық оқыту әдісін қолдану (комбинаторика мысалында) - Тунгушбаева, А. Т. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды Ұлттық Зерттеу Университеті, 2026)
Мақалада жалпы орта білім беру деңгейінде комбинаториканы оқыту барысында жобалық оқыту әдісін қолданудың педагогикалық мүмкіндіктері қарастырылды. Зерттеу жұмысының мақсаты – жобалық оқыту арқылы оқушылардың комбинаторикалық ойлауын, зерттеушілік және практикалық дағдыларын дамыту жолдары, сондай-ақ алынған нәтижелердің SAT халықаралық стандартына сәйкес математикалық дайындықпен байланысы анықталды. Эксперименттік зерттеу нәтижелері жобалық оқыту әдісінің тиімділігін дәлелдейді.
Секция «Актуальные вопросы естествознания»
Keywords: SAT; функционалдық сауаттылық; зерттеушілік дағдылар; математиканы оқыту әдістемесі; комбинаторика; жобалық оқыту