Тарихи-құжаттық жанр жөнінде - Жұмағали, З.Т. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Мақалада В.Песковтің «Таңғы шық», С.Семеновтің «Брест қамалы» шығармалары негізінде тарихи жəне көркем шындық мəселесі қарастырылды. Автор олардың кеңес əдебиетіндегі мəн-маңызын жəне посткеңестік əдебиеттің аталған өкілдері қолданған тəсілдер көрінісін айқындап көрсетті.
Об историко-документальном жанре
Historical-documentary genre
Keywords: əдеби көркем туынды; тарихи-деректік шығарма; кино өнері саласы; тарихи-документтік жанр; деректі туынды; документті повесть; қаламгердің фантазиясы; автор идеясы; тарихи тұлға