Қысқа мерзімді және ұзақ мерзімді дебиторлық берешекті бухгалтерлік есебі мен талдауының міндеттері - Шакеев, С.С.; Махмұт, Т.С. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2021)
Мақалада, кәсіпорынның қысқа мерзімді және ұзақ мерзімді дебиторлық берешекті бухгалтерлік есепке алудың міндеттері қарастырылған. Дебиторлық берешектің мөлшері кәсіпорындардың қаржылық жағдайына әсер етеді, сондықтан оны шаруашылық қызметтің барлық кезеңдерінде, келісімшартқа дейінгі процедуралардан бастап келісімшарттық операцияларды орындауға дейін басқару керек.
Keywords: дебитордық берешек; кредиторлық берешек; ҚЕХС; бухгалтерлік есеп; шот