Құрбантану - Алтайбаев, С.Қ. (Қазақстан Республикасы ІІМ Б. Бейсенов атындағы Қарағанды академиясы, 2024)
Оқу құралы құрбантанудың пәні мен затын, қылмыс құрбанын, олардың мінез-құлқының сипатын, сонымен қатар, қылмыстылыққа әсер етудің құрбантанулық бағыттары және тұрмыстық-отбасылық күш қолдану қыл- мыстарын құрбантанулық алдын алуды қарастыратын дәрістерден, емтихан тапсыруға арналған бақылау, тест сұрақтарынан, дипломдық жұмыстар тақырыптарынан тұрады. Оқу құралы заңдық білім беретін оқу орындарының студенттері мен тыңдаушыларына, магистранттар мен оқытушыларға және тәжірибелік қызметкерлерге арналған. Оқу құралы қылмыстық құқық және криминология кафедрасының бастамасымен дайындалды.
Keywords: криминология; виктимология; құрбантану; қылмыс; құрбан; зорлық-зомбылық; отбасы