Ұлттық және жалпыадамзаттық құндылықтар және олардың бастауыш сынып оқушыларын тәрбиелеудегі рөлі - Тлеуберлинова, Э.Б.; Мухаметжанова, А.О. («Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті» КЕАҚ баспасы, 2023)
Бұл мақалада ұлттық және жалпыадамзаттық құндылықтар және олардың бастауыш сынып оқушыларын тәрбиелеу мәселесі қарастырылған. Мақалада ұлттық және жалпыадамзаттық құндылықтарды жаңғырту бойынша мектеп пен отбасының бірлескен педагогикалық қызметі ерекше орын алады. Осыған байланысты ол тәрбие процесіне ұлттық сипат береді, тәрбие процесінің өнімділігін қамтамасыз етеді, ата-аналарды ата-бабалардың жерге, адамға, отанға, отбасына, еңбекке, әлемге, өнерге деген көзқарасымен таныстырады және оларды жалпыадамзаттық құндылықтармен жақындастырады.
Keywords: ұлттық құндылық; жалпыадамзаттық құндылық