Дене шынықтыру жүйесінің қағидалары - Бүркіт, Ж.Қ.; Қосболов, Е.Б. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Дене тәрбиесінің жасөспірімдердің дене құрылысы мен өсін жетілуіне жағымды әсер ететіні және дене шынықтырудың әдістері осы аталмыш мақалада қарастырылып отыр. Басты мақсат студенттерге практикалық және теориялық жағынан дене тәрбиесі әдістерімен танысуда және ол әдістерді орындай білуде жасөспірімдердің дене құрылыстарының дұрыс жетілуіне және сонымен қатар олардың тұрақты түрде айналысуына ықпал ету. Салауатты өмір салтын қалыптастыруда және жасөспірімдерді болашақ Отан қорғауға дайындау жолында осы аталмыш дене әдістерімен айналысуға насихаттау. Дене тәрбиесінің әдістерімен үнемі айналысуға және дене құрылысының қалыптасуына, шымырлыққа және төзімділікке тәрбиелеу.
Principles of the physical training system physical education methods
Keywords: әдістер; қағидалар; жаттығулар; іс-әрекет; жарыс жылдамдық; төзімділік; меңгеру