Заманауи технологияларды білім мазмұнына ендірудің педагогикалық-практикалық негіздері - Серік, М.; Алматова, А.М.; Шонғалова, Қ.; Ахатова, Ж.; Байзакова, С.С. (Қарму басп., 2017)
Мақалада заманауи технологияларды білім мазмұнына ендірудің педагогикалық-практикалық негіздері мен жүзеге асырылуы сұрақтары қарастырылды. Авторлармен əлемдік ақпараттық кеңістігінің мақсаттары, мазмұны жəне оқу процесін ұйымдастыру нысандары деңгейінде элементтердің өзара байланыстары белгіленген. Республиканың бірнеше жоғары оқу орындарында үлестірілген технологиялар: параллель, бұлтты есептеулер, клиент-сервер технологиясы бойынша жаңа пəндер ендірілгені сипатталды. Жеке тұлғаға бағытталған жағдайында оқыту үрдісінде заманауи технологияларды пайдалануда педагогикалық мақсаттар анықталды. Заманауи технологияларды пайдалана отырып, құрылымына, оқу материалының мазмұнына жəне оқу іс-əрекетін ұйымдастырудың талаптары айқындалды.
Педагогико-практические основы внедрения современных технологий в содержание образования
Pedagogical and practical bases for the introduction of modern technologies in the content of education
Keywords: заманауи ақпараттық-коммуникациялық технологиялар; білім мазмұнын жетілдіру; кəсіби даярлық; жоғары оқу орындарының ынтамақтастығы