Туынды сөз (түрлері) — сөзжасам саласының өзекті мəселесі - Пірімбетов, Т.Т. (ҚарМУ басп., 2013)
Мақалада сөзжасам мен морфология саласына қатысты «түбір» мен «негіз» терминдерінің арақатынасы мəселесі сөз болады. Бұл екі термин қазіргі таңда екі салада (сөзжасам жəне морфологияда) талғаусыз қолданыс үстінде. «Негіз» терминін морфология саласында емес, сөзжасам саласында ғылыми айналыста тұрақтандыру қажет. «Түбір» термині морфологияда болмаса, сөзжасам саласының табиғатына сай келмейтіндігі турасында дəлелденіп көрсетілді.
Производные слова (виды) — актуальные проблемы словообразования
Derivative words (types) — actual problems of word formation
Keywords: қазақ тілі; туынды сөз; күрделі сөз; сөзжасам; сөз; морфология; сөз таптары; грамматика; сөзжасамдық ұя; сөзжасамдық тəсіл; лексика