Бастауыш мектеп оқушыларының оқуға ынтасын қалыптастыру мәселелері - Кдырбаева, Н.М.; Ишанов, П.З. («Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті» КЕАҚ баспасы, 2023)
Мақала мазмұнында авторлар бастауыш мектеп оқушыларының оқуға ынтасын қалыптастыру мәселелері бойынша психологиялық-педагогикалық әдебиеттер мен зерттеулерді талдау нәтижесінде мотив – белгілі бір әрекеттерді орындауға бағыттайтын және мәжбүрлейтін ынталандыру, ал мотивация арқылы адамның сыртқы көріністерде, адамның өзін қоршаған әлемге қатынасында, әр түрлі қызмет түрлерінде көрінетін ішкі психологиялық ерекшеліктері екендігін негіздейді.
Keywords: бастауыш мектеп; оқушы; оқытушы; ынта; қалыптастыру; оқу-тәрбие үдерісі; тұлға; әдіс-тәсілдер