Квантово-химическое исследование геометрической структуры и реакционной способности комплекса оксима пиностробина с железом - Машенцева, А.А. (Изд-во КарГУ, 2010)
Кванттық химия əдістерін пайдалану арқылы пиностробин оксимының темір (ІІІ) иондарымен комплексті қосылуының геометриялық конфигурациясы жəне реакциялық қабілеттілігі зерттелді, кейбір физика-химиялық параметрлердің есебі жүргізілді. «Молекулалық құрылым – биологиялық белсенділік» өзара байланысын зерттеу деректерін талдау бұл кешеннің əлеуеттік болашағының зор екенін көрсетті. In this paper the geometry and reactivity of the oxim pinostrobine-iron (III) complex using quantum chemical methods were studied, some physicochemical properties were calculated. The data analysis of the «molecular structure – biological activity» is indicating on the potential availability of the investigated complex.
Keywords: квантово-химическое исследование; геометрическая структура; реакционная способность; оксим пиностробина; железо; комплекс; метод квантовой химии; пакет Gaussian 2003