Қазақcтан Республикасындағы тұрғындарды əлеуметтік қорғау жүйесінде қолданылатын мемлекеттік кепілдемелер мен ең төменгі əлеуметтік стандарттардың ерекшеліктері - Хусаинова, Ж.С.; Жартай, Ж.М.; Рахимжанова, Г.К.; Газизова, М.Р. (ҚарМУ басп., 2016)
Кез келген қоғамның жан-жақты дамуы тек экономикалық өсу мен шаруашылық өмірдің даму қарқынына ғана тəуелді болмай, сонымен бірге өркениеттің прогрессивті тенденцияларының дамуына сəйкес келуі қажет. Əрбір қоғам белгілі бір дəрежеде экономикалық өсудің жағымсыз салдарынан қорғауды қажет етеді. Адамзат қоғамы дамуының əр түрлі экономикалық жүйелерінде кедей, əл-ауқаты төмен тұрғындардың мəселесі, оларға көмек жəне қолдау көрсету əдістері маңызды орын алып, өз ерекшеліктерін иеленді. Осы тұрғыда мемлекет алдында тұрғындарды əлеуметтік қорғаудағы мемлекеттік кепілдемелер мен ең төменгі əлеуметтік стандарттар деңгейін белгілеу ерекшеліктері аса маңызды.
Особенности государственных гарантий и минимальных социальных стандартов, используемых в системе социальной защиты Республики Казахстан
Features of the state guarantees and the minimum social standards used in system of social protection of the Republic of Kazakhstan
Keywords: тұрғындар; əлеуметтік қорғау; мемлекеттік кепілдемелер; əлеуметтік стандарттар; əлеуметтік сала; қоғам; жəрдемақы; зейнетақы