Исследование условий регулируемого синтеза полимолочной кислоты, используемой в биосовместимых имплантатах - Бакибаев, А.А.; Троян, А.А.; Мананкова, А.А.; Медведев, Д.М.; Шибаева, А.К. (Изд-во КарГУ, 2012)
Соңғы он жылдықта хирургия, трансплантология жəне фармакологияда полимерлiк биоматериалдарды қолдану аймағын əзiрлеу өте қарқынды түрде жүргiзілдi. Биополимерлер биоыдырауға жəне биологиялық үйлесiмдi қабiлетке ие болады, сондықтан, жасанды полимерлерге қарағанда, оларды қолдану артықшылығы бар, ал кейбір жағдайлар қатарында тiптi алмастырылмайтын болып табылады. Мақалада биоүйлесімді имплантаттар үшiн қолайлы компонент алу мақсатымен полисүт қышқылының лактидқа сүйене немесе тiкелей сүт қышқылынан синтездеу шарттары зерттелді. In recent decades workings out in the field of polymeric biomaterials in surgery, transplantation and pharmacology are being developed very intensively. Biopolymers have the potential for biodegradation and biocompatibility, therefore, their use is preferable, and in some cases even it is indispensable with respect to synthetic polymers. In this paper we studied the conditions of polylactic acid synthesis, based on lactide, or directly from the lactic acid in order to obtain a suitable component for biocompatible implants.
Investigation of the conditions of the controlled synthesis of polylactic acid used in biocompatible implants
Keywords: синтез; полимолочная кислота; биосовместимые имплантаты; поликонденсация; полилактид; получение лактида; полимеризация