Особенность репрезентации семантики времени в ракурсе функциональной грамматики - Нуртазина, М.Б. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақала авторы функционалдық-семантикалық өрістің қалыптасу процесін жүзеге асыратын семанти- калық қызмет негізінде, грамматикалық жəне құрылымдық лексикалық бірліктерді біріктіретін семан- тикалық категория ретінде қарастырады. Уақыт семантикасы аталмыш семантикалық категорияның əлемнің тілдік жəне концептуалдық суреттеріндегі вербализациялану мен концептуализациялану ерек- шеліктерін көрсетуге мүмкіндік беретін грамматикалық жəне лексикалық деңгейлерде зерделенеді. The author of article analyzes process of formation of functional-semantic fields as the semantic category which unit grammatical and lexical units on the basis of realized semantic function. Semantics of time is investigated at grammatical and lexical levels that allows to see features of verbalization and conceptualization of the given semantic category in language, on the one hand, and conceptual pictures of the world — on the other hand. So, it shows specific of using and functioning grammar and lexical units in semantic way.
Keywords: Особенность репрезентации семантики; грамматика; функциональная грамматика