Қазақстан археологиясының зерттелуі - Жауымбай, С.Ұ. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2022)
Мақалада XVIII ғасырдан бастап Қазақстан жерін тарихи, географиялық және этнографиялық бағытта зерттеу үшін жасақталған Россияның екінші академиялық экспедицияның еңбектері жарияланады. Сонымен бірге, Тәуелсіздік алғаннан бері Қазақстанды әр түрлі кезеңдерде зерттеу орындарына жүргізілген зерттеулер жайында жалпылама шолу жасалды.
Keywords: Оңтүстік Қазақстан; Ежелгі Сібір; ГЭС; үйінді; қазбалар; Жетісу