К ВОПРОСУ ОПРЕДЕЛЕНИЯ СУЩНОСТИ ПОНЯТИЯ «САМОАКТУАЛИЗАЦИЯ ЛИЧНОСТИ» - Пирожкова, О.Б.; Завалко, Н.А. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада «жеке тұлғаның өзін өзекті ету» мəнді ұғымы сипатталған. Сонымен қатар өзін өзекті етуді дамыту мəселесіне қарасты гуманистік психологиялық жəне педагогикалық тарихи-теориялық тəсілдері қарастырылады. Əдебиеттің сараптамасы негізінде авторлар жеке тұлғаның өсуіне кедергі болатын факторларды атап көрсетеді.
Keywords: самоактуализация личности; актуальная практическая задача; определение сущности