Некоторые вопросы правового регулирования защиты авторских прав в Республике Казахстан - Киздарбекова, А.С.; Жумабаев, О.О. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақала Қазақстан Республикасында авторлық жəне сабақтас құқықтарды құқықтық қорғаудың жекелеген мəселелерін қарастыруға арналған. Əрекет етіп отырған заңнаманың ақаулықтарына талдау жасалған. Қазақстан Республикасында авторлық жəне сабақтас құқықтарды қорғаудың құқықтық реттеу мəселелері бойынша ұлттық заңнамаға өзгерістер енгізу қажеттілігі жөнінде қорытынды негізделген. The scientific article is devoted consideration of individual questions of legal regulation of protection of the author's and adjacent rights in Republic Kazakhstan. The current legislation about presence of blanks is analyzed. The conclusion about necessity of modification of the national legislation concerning legal regulation of protection of the author's and adjacent rights in Republic Kazakhstan is proved.
Keywords: Соглашения о сотрудничестве в области охраны авторского права и смежных прав; страны-участницы; юриспруденция; национальное законодательство; Всемирная конвенция об авторском праве; презумпция авторства; творческий труд