Жаратылыстану ғылымдарының негіздері - Маженов, Н.А.; Омарова, Г.С. ("Әбілқас Сағынов атындағы Қарағанды техникалық университеті" КЕАҚ, 2024)
Электронды оқулықта күрделі іргелі теориялар, табиғи құбылыстар мен процестер, жүйелердің құрылымы қазіргі заманғы көзқарастарға негізделген тұжырымдар арқылы келтірілген. Оқулық жоғары оқу орындарының факультеттерінің қазақ тілінде дәріс алып жүрген студенттеріне, магистранттарына, оқытушылар мен ғылыми қызметкерлерге арналған.
Keywords: жаратылыстану түсінігінің мазмұны; Физиканың іргелі принциптері мен заңдары; Кванттық механика және оның интерпретациясы; Қарапайым бөлшектер; Қазіргі заманғы физиканың негізгі концепциялары туралы