Конституционно-правовое закрепление органов прокуратуры в системе государственно-правовых институтов в зарубежных странах - Жаксылыкова, А.Б. (Изд-во КарГУ., 2009)
Мақалада шетел мемлекеттеріндегі мемлекеттік билік органдарының жүйесіндегі прокуратура мəртебесінің конституциялық-құқықтық бекітілуінің ерекшеліктеріне қатысты теориялық сұрақтардың қысқаша талдауы беріледі. Зерттеудің нəтижесі бойынша автор кейбір елдердің прокуратура органдарының ұйымдастырылуы жəне қызметі бойынша тəжірибесін сараптайды. There is shot analyses of theoretical questions in this article. These questions are concerning the specialties of legal constitutional binding of the status of prosecution department in the system of state power in foreign countries. According to the results of research, the author points at the positive experience in organization and working of the organs of prosecution department separate countries.