Способы собирания доказательств в процессе расследования преступлений - Сембекова, Б.Р. (Изд-во КарГУ, 2010)
Қылмысты тергеу дəлелдеу субъектілерінің дəлелдемелерді жинауға, зерттеуге жəне бағалауға бағытталған танымдық қызметіне негізделген. Өз кезегінде ол қызмет тиімділігі қылмыстық əрекет сипатын қылмыс оқиғасының қалыптасу жəне даму шарттарымен анықтайтын түрткі боларлық реттеуші механизмдерді тануға құрылған. Investigation of crimes is caused by informative activity of subjects proof, directed on collecting, research and an estimation of proofs. Efficiency of collecting, research and an estimation of proofs in the course of investigation of crimes is caused by knowledge motively — regulating the mechanisms defining character of criminal activity by conditions and circumstances of formation and development of event of a crime.