ЭМОЦИОНАЛЬНЫЙ КОНТАКТ С БЛИЗКИМИ ЛЮДЬМИ — ИСТОЧНИК ПОЛНОЦЕННОГО РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА - Позднякова, Н.Ю. (Изд-во КарГУ., 2010)
Бала үшін отбасы нормалар мен құндылықтарды, мінез-құлық үлгілерін меңгертетін, айналадағы əлемді танытатын мектеп сынды. Бала қоғам алдындағы өзінің алғашқы міндеттерін меңгереді. Толық немесе толық емес отбасында барлық жақын адамдармен қаншалықты эмоционалды байланыс орнатылуы баланың толықтай даму жəне тəрбиелеу үрдісінің толыққандылығын анықтайды. Мақалада этномəдениеттік микроортаны зерттеудің шарттары толық ұсынылып, жеке тұлғаны этномəдениеттік жəне жалпы адамзаттық қарым-қатынас сферасына қосу мəселелері зерттелген. Автор этноəлеуметтік жұмыстағы этномəдениеттік микроортаның мəнін, оны зерттеудің категориясы мен спецификасы ретінде қарастырады.
Keywords: эмоциональный контакт; близкие люди; источник полноценного развития ребенка