Қазақстан ішкі саудасының жай-күйі жəне оның заманауи үдерістері - Арыстанбеков, Қ.Т.; Рахимбаева, А.А. (Вестник Карагандинского университета, 2016)
Авторлар ішкі сауданың макроэкономикалық көрсеткіштеріне, сауда инфрақұрылымына, сауда бизнесі мен ішкі сауданың өзге де мəселелеріне ерекше назар аударған, сондай-ақ өңірлер арасында бөлшек сауда тұрғысынан олардың алатын орындары сараланған. Мақала қорытындысында олар мемлекет деңгейінде сауда бойынша жасалатын бірқатар қадамдар мен іс-шараларды ұсынды. Олардың қатарында 2016–2019 жж. бөлшек саудаға мемлекеттік қолдау көрсетудің қаржылық шараларын енгізу, банкілердің/ Даму банкінің жаңа сауда нысандарын салу мақсатындағы несиелеріне 50 % дейін жартылай кепілдік беру, бөлшек сауда желілерінің франшизасын сатып алуға жəне пайдалануға бағытталған бір мəртелік жəне ұдайы төлемдерінің 50 % субсидиялау, ақысыз пайдалануға немесе ұзақ мерзімге жалға беру мақсатында мемлекеттік резервтен жер телімдерін бөлу жəне басқалары бар.
Keywords: ішкі сауда; сауда бизнесі мен инфрақұрылымы; бөлшек сауда; эконометрикалық талдау; ішкі сауда мəселесін шешудің жолдары