Қазақстан Республикасындағы қызметкерлердің еңбек құқықтарының қорғалу дəрежесі - Сақтағанова, И.С. (ҚарМУ басп, 2015)
Мақалада Қазақстан Республикасында қызметкерлердің еңбек құқықтарының қазіргі таңдағы қорғалу дəрежесі қарастырылған. Авторлар Қазақстан Республикасы еңбек құқығының ерекшеліктерін ескере отырып, қызметкерлердің еңбек құқықтарын қорғауды жетілдіру бойынша ғылыми негізделген ұсыныстар мен қорытындылар жасауға тырысқан. Сонымен қатар қызметкерлердің еңбек құқықтарын қорғауды реттейтін еңбек заңнамасының нормаларын, аталған нормаларды қолдану барысында пайда болатын теориялық жəне практикалық мəселелерді зерттеген.
Keywords: қызметкерлердің еңбек құқықтарын қорғау; еңбек испекциялары; жеке адвокаттар; қорғау тəсілдері; кəсіптік одақтар