Цифрландырылған экономиканың даму кезіндегі қаржылық есептіліктегі алаяқтық: оларды анықтау мен алдын алу мəселелері - Сыздыкова, Д.И.; Сулейманова, Р.Ф. (ҚарМУ баспасы, 2020)
Бұл мақалада қаржылық есептілікті қалыптастыру кезінде алаяқтық əрекеттермен байланысты өзекті мəселелер қарастырылған. Сонымен қатар, мақалада алаяқтық əрекеттерді жасауға итермелейтін факторларға, оларды жасау əдістеріне талдау жүргізілді, сондай-ақ қаржылық есептілікпен алаяқтық жасаудың ерекшеліктерін ескере отырып, аталған құбылыстардың алдын алу тəсілдері бойынша ұсыныстар берілді.
Keywords: қаржылық есептілік; қаржылық есептілікті бұрмалау; аудит; алаяқтық; теріс пиғылды əрекеттер