Қазақ би-шешендері туындыларындағы қайталаулар - Мажитаева, Ш.; Оразова, Б.О. (ҚарМУ басп., 2013)
Мақалада көркемдегіш тəсілдердің біріне жататын қайталаулардың көркем шығармада атқаратын рөлін көрсеткен еңбектерге қысқаша шолу жасалды. Авторлар көркем туындыларда жиі қолданылатын қайталаулардың анафоралық жəне эпифоралық түрлеріне тоқталып, көркем мəтіннен жинастырылған нақты мысалдар арқылы олардың қызмет аясының маңызын дəйектеді. Зерттеу дереккөздері ретінде би-шешендердің сөздерінде кездесетін қайталаулар алынды.
Повторы в риторических произведениях казахских бий-ораторов
Repeats in the rhetorical works of Kazakh Biy-speakers
Keywords: қазақ би-шешендер сөздері; лексикалық қайталау; анафора мен эпифора; қайталаудың эпифоралық жəне анафоралық түрі; дистантты қайталамалар; көркем мəтін