Қазақ тілін мемлекеттік тіл ретінде оқытуда функционалдық сауаттылықты дамыту негіздері - Алшымбекова, Н.М. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Функционалдық сауаттылық оқушылардың танымдық қабілеттерінің деңгейін және оқушылардың өнімді жұмысының көрсеткішін білім деңгейі ретінде қарастырады. Мақалада функционалдық сауаттылықты дамыту негіздері туралы айтылады.
Keywords: функционалдық сауаттылық; көркем әдебиетті оқыту; грамматикасын үйрету; коммуникативтік дағдылар