Ұлттық бірыңғай тестілеуге қашықтықтан оқыту әдісі арқылы дайындау ерекшеліктері - Ерденов, К.А.; Омарова, Г.С. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2025)
Бұл мақалада қашықтықтан оқыту әдісін қолдана отырып, Ұлттық бірыңғай тестілеуге (ҰБТ) дайындалудың ерекшеліктері қарастырылады. Қашықтықтан оқыту технологияларының артықшылықтары, тиімді оқыту әдістері және онлайн платформаларды пайдалану жолдары талқыланады. Сонымен қатар, оқушылардың өз бетінше білім алуын жетілдіру, уақытты тиімді басқару және мотивацияны арттыру сияқты маңызды аспектілерге назар аударылады. Зерттеу нәтижелері қашықтықтан оқыту арқылы ҰБТ-ға дайындықтың тиімділігін арттыруға ықпал ететінін көрсетеді. Сондай-ақ, білім алушылар үшін ыңғайлы жағдай жасау және олардың пәндік білімдерін тереңдету мақсатында инновациялық әдістердің маңыздылығы атап өтіледі. Болашақта қашықтықтан оқытуды жетілдіру бағыттары мен оның білім беру жүйесіндегі рөлі де қарастырылады.
Keywords: қашықтықтан оқыту; Ұлттық бірыңғай тестілеу; онлайн білім беру; оқу тиімділігі; инновациялық әдістер; тестілеу стратегиялары