Қазақстан экономикасындағы қаржы-кәсіпкерлік топтарыныңдамуы - Сейдіғазым, Е.О.; Шакмурат, У.Н.; Сеитова, Қ.А. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
қазіргі уақытта дамыған нарықтық елдерде қаржылық капиталдың өнеркәсіптік капиталмен бірігуі белсенді жүріп жатыр. Осы негізде қаржы-кәсіпкерлік топтар (ҚКТ) пайда болады. Бұл процесс заманауи дамыған экономиканың объективті тұрақты үрдістерін көрсетеді. Капиталдардың негізгі түрлерінің өзара байланысы олардың жеке болуы мүмкін емес дәрежеге жетті.
Keywords: қаржы-кәсіперлік топтар; банктер; қаржы; өнеркәсіп; қаржыландыру; активтер