Бастауыш сынып оқушыларын қазақ фольклоры арқылы құндылықты бағдарын дамыту - Дюсембинова, Р.К.; Балапанова, Ф.Б. («Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті» КЕАҚ баспасы, 2023)
Бұл мақалада бастауыш сынып оқуышыларының құндылықты бағдары, оны қазақ фольклоры арқылы қалай дамытудың жолдары, мәселелері жан-жақты қарастырылған. Бүгінгі таңда оқушылардың оқу қызығушылығын дамыту және оқу мәдениетін тәрбиелеу мәселесі өткір тұр. Бастауыш мектеп жасынан бастап тұрақты қажеттілік ретінде оқуға деген құндылықты бағдарды дамыту қажет, өйткені дәл осы кезеңде негізгі оқу дағдылары қалыптасады. Осы мақалада балалардың қазақ фольклор үлгілерін оқуға қызығушылығын қалай арттыру қажет екендігі және оқырманның қай жағынан дамитындығы толық қамтылған.
Keywords: құндылық; құндылықты бағдар; қазақ фольклоры; бастауыш сынып оқушылары