Қазіргі замандағы кəсіпорынның айналым капиталын басқарудың ерекшеліктері - Есенгельдин, Б.С.; Мурзатаева, Г.Қ. (ҚарМУ баспасы, 2013)
Мақалада кəсіпорынның айналым капиталын құрудың қаржылық көздерінің жиынтығы қарастырылған. Кəсіпорын қызметінің нəтижесіне əсер ететін коэффициенттер анықталған. Айналым капиталына байланысты шығарылатын өнім құрылымының өзгерісін бағалауға əсер ететін əдістемелік аппарат пен құралдар дайындалды. Кəсіпорынның айналым капиталы құрылымының өзгеруі бойынша басқару шешімдеріне əсер ететін басты факторлар анықталды. Кəсіпорынның айналым капиталын басқаруға байланысты тəжірибелік ұсыныстар келтірілді.
Особенности управления оборотным капиталом предприятия в современных условиях
The peculiarities of working capital management in modern conditions
Keywords: кəсіпорын; капитал; несие; өнім; қаржы; актив; акционер; үлес; инфляция; пассив