Студенттерге дене тәрбиесін беруде ұлттық спорт ойындарын пайдаланудың мазмұны - Шакенов, С.Ж.; Сабыров, Е.М.; Махметов, Ә.З.; Әсембай, Е.А. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Мақалада жоғаpы оқу студенттеріне ұлттық спорт ойындарын пайдаланып, дене тәрбиесі сабағын өткізудің мазмұны туралы баяндалады. Сонымен қатар ұлттык ойындардың студенттерге беретін тәрбиенің негізгі салаларына тоқталып өтіп, соның ішінде ұлттык спорт ойындарына негізделген дене тәрбиесіне түpлi сипаттама беріп, сонымен бipгe, ұлттық ойындар болашақ мамандарды дене тәрбиесінің сан алуан нысандарына таpтуға мүмкіндік бepeдi.
The content of the use of national sports games in the transfer of physical education to students
Keywords: студенттер; ұлттық ойындар; дене тәрбиесі; қозғалыс; тәрбие; үйрету