Халық қамқоршылары - Жұмағали, З.; Жұмағалиева, Г. (ҚарМУ баспасы, 2011)
Мақалада ХХ ғасыр басындағы қазақ руханиятында бірегей құбылыс болып табылатын Алаш зиялыларының əдеби мұрасы жан-жақты қарастырылды. Соның ішінде А.Байтұрсынұлы, М.Дулатұлы шығармашылығы негізінде қазақ əдебиетіндегі ұлт тағдыры, елдік мəселелердің жырлануы жүйелі сараланып берілді. Əдебиеттегі ұлт тағдыры қазақ қоғамының саяси-əлеуметтік мəселелерімен тығыз байланыста талданды. Қазақ əдебиетінің түрлі жанрындағы əдеби мұралардың рухани жəне қоғамдық маңызы айқындалды.
Представители интересов народа
Keywords: танымал жағдаяттар; патша отарлаушылары; тарихтың қойнауы; өмірлік материал; қоғамдық ойлар; азаматтық идеялар; ақындық дəстүр; күрескерлік рух; өмір шындығы; халықты ояту; орыс əдебиеті үлгілері