Методы, принципы и правила эффективного управления операциями (операционного менеджмента) в материальной и нематериальной сферах - Каренов, Р.С. (Изд-во КарГУ, 2011)
Бизнестің гүлденуіне қол жеткізу үшін клиенттерге қажет құндылықтар жасау қажеттігіне көңіл бөлінген. Ал олардың жекелеген операциялардан тұратын бизнес үдерістер арқылы жасалатыны көрсетілген. Клиенттер жəне кəсіпорын үшін өзекті маңызы бар операцияларды тиімді басқарумен байланысты қызмет түрі ретіндегі операциялық менеджментке анықтама берілген. Операциялық менеджменттің кəсіпорын құрылымының жалпы моделіндегі орны айқындалған. Шет елдердегі операциялық менеджмент саласындағы соңғы жетістіктер сарапталған. Өнімділікті анықтау жəне оны арттыру мəселелері қарастырылған. It is underlined that for achievement of prosperity of business it is necessary to create the values necessary to the client. It is shown that the last are created business — the processes consisting of operations. Definition of operational management as the activity connected with efficient control by operations, having key value for clients and the enterprise is made. The place of operational management in the general model of structure of the enterprise is allocated. Managerial processes by operations are described during planning of industrial stocks. The attention to last workings out in the field of operational management abroad is paid. Questions to define and productivity increases are considered.