Жоғары оқу орындарында қазақ тілінің орыс топтарында берілуі - Айтбаева, Б.М.; Мұхтарова, Т. (ҚарМУ баспасы, 2012)
Мемлекеттік саясаттың маңызды басымдылығының бірі мемлекеттік тілді оқытушылардың əдістемелік құзыреттілігін арттыру болып табылады. Сондықтан қазақ тілін оқытудың тиімділігін жоғарылату мақсатында практик-оқытушылардың əдістемелеріне айрықша назар аударылуда. Мақала авторлары жаңаша технологияларды қолдана отырып, сөйлеу тілін дамытудың əр түріне арналған өз əдістемелерін ұсынды. Мемлекеттік тілді оқытуда заманауи технологияларды қолданудағы мақсат — оқыту үдерісін жандандыру жəне оның нəтижелілігін арттыру. Ұсынылған əдістемеде сөйлеу жəне өзара қарым-қатынас жасау дағдыларын дамытуға, тіл үйренушілердің танымдық қызметін дамыту, оқыту сапасын жақсартуға ерекше назар аударылған.
Методика обучения казахскому языку в русских группах высшего учебного заведения
Keywords: мемлекеттік тіл; мемлекеттік тілді оқыту мен үйрету əдістемелері; тілдік материалдар; тілдің қоғамдық-əлеуметтік мəні; лингвистикалық дүниетаным; сөйлесім компоненттері; оқылым; таңдалым; жазылым; айтылым; тілдесім; практикалық дағды; оқыту технологиясы; тілдік қатынас; диалог; монолог; диспут; дидактика