Жастар саясатын мемлекеттік қолдау - Ескерова, З.А.; Жеңісбай, С.Б. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
Жастар мемлекеттің негізгі қозғаушы күші, құнды стратегиялық және кадрлық ресурсы ретінде анықталынады. Жастардың жаһандық трендтерді есепке ала отырып, бәсекеге қабілетті болуына алып келетін идеялар мен мүмкіндіктерді пайдалана отырып, жастардың мәселелері және оны шешудегі мемлекеттік қолдау шаралары көрсетілген. Жалпы, мақалада жастар саясаты мемлекеттік басқару жүйесінің дамытудағы маңызды құраушысы ретінде қарастырылды.
Keywords: жастар; жастар саясаты; жастар мәселесі; мемлекет; мемлекеттік басқару; мемлекеттік қолдау