Место и роль Комиссии по правам человека при Президенте Республики Казахстан в правозащитной системе страны - Жолдыбаев, А.А. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақала Қазақстан Республикасы Президентінің жанындағы Адам құқықтары жөніндегі комиссияның құқықтық мəртебесі мен қызметін талдауға бағытталған. Автордың пікірі бойынша, Комиссия елдің құқық қорғау жүйесін қалыптастыруда негізгі үйлестіруші жəне бағыттаушы рөл атқаруға қажет маңызды мүмкіндіктерге ие. The article analyzes legal status and activity of the Human Rights Commission under the President of the Republic of Kazakhstan. On the author’s opinion the Commission has a significant potential that allows playing key coordinating and directing role in formation of united human rights system of the country.