Повышение квалификации педагогов с учетом компетентностно-ориентированного содержания образования - Жумагалиева, Д.Ш. (Изд-во КарГУ., 2012)
Мақалада құзыреттілікке бағытталған 12 жылдық білім беру моделіне жүйелі түрде көшуге дайындық барысындағы кейбір мəселелер қарастырылады. Қазіргі білім беру жүйесіндегі «құзыреттілік» түсінігіне талдау жасалады. Білім беру жүйесінде құзыреттілікке бағытталған тапсырмалар арқылы жаңа нəтижелер алу мүмкіндігі негізделеді. 12 жылдық білім берудің құзыреттілікке бағытталған мазмұнына сəйкес «Құзыреттілікке бағытталған білім берудің теориясы, технологиясы жəне əдістемесі» атты семинар-тренингтің жобасы сипатталады. Мақаланың негізгі түйіні — қазіргі педагогтардың кəсіби құзыреттілік деңгейі мен 12 жылдық білім беруге көшу жағдайындағы педагог кадрларға қойылатын жаңа талаптарды сəйкестендіру. This article discusses some issues of preparing teachers to work within the competence-based approach to education in the transition to 12-year schooling. Analyzed the essence of the concept of «competence» as a key concept for modern education. The necessity of tracking the new result of education through Competence- oriented tasks. We describe a project of the training seminar «Theory, technology and methodology of the competence-oriented education», developed and implemented in the preparation of teachers for a 12-year schooling. The main attention is paid to the appointment of the training seminar — closing the gap between the level of professional competence of existing teachers and new requirements for teachers in the transition to 12-year education.
Keywords: повышение квалификации педагогов; компетентностно-ориентированного содержания образования; новые системы образование; мировое образовательное пространство