ВЫБОР ПОСТАВЩИКОВ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ МЕТОДА АНАЛИЗА ИЕРАРХИИ - Алибиев, Д.Б.; Дошакова, Д.С. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада Т.Л.Саати ұсынған, тоғыз баллды шкаланы қолданып жəне келесі рангқа салу балама жиынтығын барлық мақсат пен критерий бойынша əр түрлі критерийлі альтернативті қос салыстырмалы нұсқасына негізделген иерархияларды талдау əдісі қарастырылды (ИТƏ). ИТƏ-да критерийлердің өзара қарым-қатынасы иерархия критерийлерін құруын есептеу жəне критерий мен астыңғы критерийлерді керекті анықтауы үшін қос салыстырманы қолдануды, қажет етеді. ИТƏ-ні қолдануы мысалы ретінде кəсіпорынмен жабдықтаушыларды таңдау болып табылады. This article describes a method of analysis of hierarchies (MAH) proposed by T.L.Saaty, based on paired comparisons of alternatives according to various criteria using devyatibalnoy scale and the subsequent ranking of a set of alternatives for all criteria and goals. In MAH relationship between the criteria are taken into account by constructing a hierarchy of criteria and the application of paired comparisons to identify the importance of criteria and sub-criteria. An example of MAH is the choice of suppliers now.