ANSYS Maxwell бағдарламалық ортада скип қозғалысының имитациялық моделін жасау - Айкеева, А.А.; Роговая, К.С.; Танскожанова, А.Р.; Аюбекова, А.Е.; Мухтарова, П.А.; Оспанов, А.Е. (KSU Publ., 2017)
Мақала электрмагнитті көтергіш қондырғы элементтерінің имитациялық үлгісін жасауға бағытталған. «Скип–тұрақты магнит–орауыш» электрмагнитті көтергіш қондырғы элементтерінің жұмыс істеу принципі ұсынылған. Модельдеу ANSYS Maxwell бағдарламасы арқылы жүргізілді. Модельдеудің мақсаты қондырғы элементтерінің негізгі магниттік параметрлерін анықтау болды: Лоренц күшін, магнит өрісінің кернеулігін жəне магнит индукциясын. Есептелген параметрлер бойынша графиктік диаграммалар жəне бірнеше айнымалылары бар теңдеулер түрінде инженерлік функциялар тұрғызылды.
Разработка имитационной модели в программной среде ANSYS Maxwell
Development of imitating model of skip motion in the program environment ANSYS Maxwell
Keywords: электрмагнитті көтергіш қондырғы; магниттік левитация; ANSYS Maxwell бағдарламасы; Лоренц; магнит өрісінің кернеулігі; магнитті индукция