Применение электрохимических методов для определения антиоксидантной активности полифенольных соединений - Машенцева, А.А.; Казбекова, А.Т.; Сейтембетов, Т.С. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада полифенолды қосылыстардың антиоксиданттық белсенділігін зерттеудің методологиялық аспектілері қазіргі заманға сай электрохимиялық əдістері қолдану арқылы қарастырылған. Ұсынылған əдеби деректер оттектің белсенді формаларының полифенолдық қосылыстар мен тежелу процестерін зерттеу үшін вольтамперометрияны жəне потенциометрияны қолданудың болашағы зор екенін айғақтайды. The methodological aspects of the antioxidant activity investigations of polyphenols using modern electrochemical assays were studied. The literature data presented in the paper are indicated the great perceptivity of voltammetry and potentiometry assays for investigations reactive species inhibition by polyphenols.
Keywords: электрохимический метод; антиоксидантная активность; полифенольное соединение; ингибирование; кислородный метаболизм; активная форма кислорода