Географиялық сауаттылық – қоғам қажеттілігі - Кенжина, К.Д.; Жангожина, Г.М.; Қуандық, С.М. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2025)
Қай халықты танығың келсе де, оның өміршеңдігі мен ұлттық, танымдық, саналы ғұмырын дәріптейтін, тарихи мәліметтер беретін еңбектерді зерттеу міндетті. Осы орайда аталған еңбек авторлары өз заманында халықтың, елдің, қоғамның өмірі мен тағдыры туралы, дамуы мен дағдарысын көрсететін құнды деректер береді. Ол еңбектердің иегерлері қоғамның заманауи қажеттіліктеріне орай адамзат санасы мен сауаттылығын қалыптастыруда үлкен рөл ойнайды. Қазақстан қоғамы дамуында үлкен үлес қосқан ғылыми еңбектер авторлары тізімінің басында зор тұлға – Е.А.Бөкетовты атауға болады.
Keywords: географиялық сауаттылық; қоғам қажеттілігі