Білім беруді жаңғырту жағдайында болашақ ағылшын тілі мұғалімдерінің Soft құзыреттіліктерін дамыту - Рахимбекова, А.У. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2021)
Бұл мақаланың мақсаты – soft құзыреттілік ұғымын анықтау оны топтастырудың мүмкін жолдарын ұсыну, жоғары білім тұрғысынан жəне сыныпта шет тілін үйрену тұрғысынан soft құзыреттіліктің маңыздылығын талқылау. Сондай-ақ, ол жоғары білім контекстінде soft құзыреттілікті оқытуды қосудың жолдарын ұсынады. Мақалада сонымен қатар, білім алу мекемелерінде оқу бағдарламаларына soft құзыреттілікті енгізу қажеттілігін талқылау жəне оны енгізу туралы дəлелдер келтіру мақсаты қойылған. Қорытындылай келе, ағылшын тілі мұғалімдерінің болашақ мансаптары мен жұмыс орындары үшін soft құзыреттіліктің маңыздылығы мен қажеттілігі туралы пікірлер ұсынылады.
Keywords: soft құзыреттілік; ағылшын тілі мұғалімдері; тілдік білім; білім беру мекемелері