Е.A. Бөкетовтың ғылыми мұрасы: химия, металлургия және технологиялар - Омарова, А.О.; Рахметуллина, М.А.; Жумаканова, Л.Т.; Алибаева, Н.А. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2025)
Е.А. Бөкетов – қазақ ғылымындағы аса ірі тұлғалардың бірі, әсіресе химия саласында елеулі жаңалықтар ашқан ғалым. Оның ғылыми еңбектері негізінен металлургия және органометалдық химия, полимерлер химиясы бағытында шоғырланған.
Keywords: Е.A. Бөкетов; ғылыми мұра; химия; металлургия