Синтез и спектрально-люминесцентные свойства ленгмюровских пленок оксазиновых красителей - Смагулов, Ж.К. (Изд-во КарГУ, 2010)
Ленгмюр-Блоджетт əдісімен оксазин бояғыштарының жұқа қатты қабықшалары алынған. Қабыршақтардың спектралды жəне люминесцентті қасиеттері зерттелді. Жұтылу жəне флуоресценция жолақтары əр түрлі орталыққа сəйкес келетіні қабылданды. Thin solid films of oxazine dyes were obtained by Langmuir-Blodgett method. Spectral and luminescence properties of films were studied. It is ascertained, that bands of absorption and fluorescence is belongs to different centers.
Keywords: оксазиновый краситель; гетероциклическое соединение; производное; спектр поглощения; флуоресценция; конверсия; активная среда