Солтүстік Қазақстан аймағындағы мемлекеттік демографиялық саясат: мәселелері және болашағы - Ильясова, Г.С.; Садыков, Т.С.; Кабылтаева, С.К. (ҚарУ баспасы, 2022)
Қазіргі кезеңде Қазақстанда оңтүстіктен солтүстікке қоныстандыруға негізделген бірнеше мемлекеттік бағдарламалардың шеңберінде халықтың механикалық қозғалысын (көші–қон) реттеу бойынша мемлекеттік саясат жүзеге асырылып жатыр. Авторлар осындай мемлекеттік бағдарламалардың ерекшеліктері мен оларды жүзеге асырудың мәселелеріне талдау жасаған. Мақалада Солтүстік Қазақстандағы демографиялық жағдайдың ерекшелігі, демографиялық даму факторларының территориялқ дифференциациялануы, сонымен бірге аймақтық деңгейдегі демографиялық үрдістерді реттеудің тәсілдері айтылған.
Государственная демографическая политика в Северном Казахстане: проблемы и перспективы
State demographic policy in Northern Kazakhstan: problems and prospects
Keywords: демографиялық саясат; демография; көші-қон; Солтүстік Қазақстан; мемлекеттік бағдарламалар; аймақтық демографиялық саясат