Управление конфликтными ситуациями и стрессами на государственных предприятиях - Акыбаева, Г.С. (Изд-во КарГУ, 2011)
Шиеленіс мəні жəне оны тудыратын себептер жайлы айтылған. Шиеленістердің жіктелуіне жəне олардың бағыттарына көңіл бөлінген. Шиеленістің бірнеше кезеңнен тұратындығы жəне үдеріс ретінде дамитындығы дəлелденген. Шиеленісті жағдайларды басқару жəне шиеленісті шешу тəсілдері көрсетілген. Шиеленісті жағдайларда кездесетін типтік мінез-құлық стильдері қарастырылған. Мемлекеттік ұйымдардағы күйзелісті оқиғаға жауап ретінде қылықтар моделі жəне күйзелісті басқару мəселелері зерттелген. The essence of the conflict and the reasons generating it are considered. Types of conflicts are analyzed. The attention of classification of conflicts on their orientation is paid. It is proved that the conflict consists of several stages and develops as process. Management methods with a conflict situation and resolutions of conflict are allocated. Typical styles of behavior in conflict situations reveal. The model of stressful reaction and questions of management by stresses in the state organizations are studied.