Бастауыш мектеп оқушыларына мультимедиялық құралдар арқылы ақыл-ой тәрбиесін беру - Алтынбекова, Қ.Т.; Шаушекова, Б.Қ. (Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті КЕАҚ баспасы, 2023)
Мақалада «мультимедиялық құралдар» ұғымының мәні сипатталған, бастауыш сынып оқушыларының оқу процесінде мультимедиялық құралдарды қолдану ерекшеліктері анықталып, мультимедиялық құралдарды қолданудың әсері сипатталған. Мультимедиялық құралдарды қолдану оқушыларға ақыл-ой тәрбиесін беруде, бастауыш сынып оқушыларын оқыту процесінің тиімділігін арттыруда, оқу материалын игеру сапасын жақсартуда мүмкіндік беретіндігі қарастырылған.
Keywords: мультимедиялық құралдар; бастауыш сынып оқушылары; ақыл-ой тәрбиесі