ОБУЧЕНИЕ ЧТЕНИЮ И ПИСЬМУ ‘ON-LINE’ НА УРОКАХ АНГЛИЙСКОГО ЯЗЫКА - Ганюкова, А.А.; Калкабекова, Ж.С. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада ағылшын тіліне оқытуды Интернет-технология арқылы оңтайландыру жолдары мен тəсілдерін анықтау мүмкіндіктері қарастырылған. Шет тілдерін оқытудың көздейтін мақсаты — шет тілді ортада еркін сезінуге үйрету жəне əр түрлі жағдайларға сай болу, яғни сөйлесе білу. Ендеше, оқушыны шет тілде сөйлесу процесіне қатысуға даярлауды аудиторияда құрылған шет тілді сөйлесу ортасы шартында жүргізу қажет. Бұл оқыту процесі сөйлесу процесінің үлгісі болып табылатын коммуникативтік оқытудың мəнін анықтайды.
Keywords: обучение чтению; ‘on-line’; английский язык