Тарихи ескерткіштердегі бастауышсыз толымсыз сөйлемдердің қолданылу сипаты - Жуынтаева, З.Н. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Мақалада тарихи жазба ескерткіштердегі бастауышсыз толымсыз сөйлемнің қолданылу ерекшеліктері қарастырылды. Бастауыштың түсіріліп қолданылу себептері көрсетілді жəне тілдік фактілер негізінде дəлелденді.
Especially the use of incomplete sentences without subject in historical literary monuments
Особенности употребления неполного предложения (без подлежащего) в исторических письменных памятниках
Keywords: тілдің тарихы; орта түркі жазбалары; бастауышсыз толымсыз сөйлем; мəтінтүзімдік сипат; грамматикалық қатынас; бастауыш мүше; сөйлемнің құрылымдық құрылысы; баяндауыштың синтаксистік қызметі