Конденсация гликозилизотиоцианата с гидразидами о- и п-гидроксибензойных кислот - Нуркенов, О.А.; Сатпаева, Ж.Б. (Изд-во КарГУ, 2011)
Орто- және п-гидроксибензой қышқыл гидразидтерінің 1-изотиоциано-1-дезокси-2,3,4,6-тетра-О- ацетил- -D-глюкопиранозбен, қорғасын роданидімен ксилолды ерітіндіде, тиісті ацетилденген тиосемикарбазидті туындылары алынды. Синтезделген қосылыстардың құрылымы мен құрамы ИҚ-, ЯМР 1Н-спектроскопия сынды қазіргі заманғы физикалық-химиялық әдістер арқылы дәлелденді. Алынған көмірсулардың тиосемикарбазидті туындылары биолог